Марица (Пловдив) за четвърти път организира традиционния мемориален турнир Николай Диманов.

...
Марица (Пловдив) за четвърти път организира традиционния мемориален турнир Николай Диманов.
Коментари Харесай

4-и мемориален турнир Николай Диманов

Марица (Пловдив) за четвърти път провежда традиционния мемориален шампионат Николай Диманов. Той ще се състои тази събота – 1 април. За втора поредна година конкуренцията ще се организира в две зали зала Лаута и обновената зала Волейбол на Спортно учебно заведение Васил Левски.

Турнирът стартира през 2018-а година за девойки до 13 години. Тогава мачовете се играят в зала Лаута. На финала се изправят домакините от Марица и Казанлък Волей Казанлък. Гостите от Казанлък побеждават с 2:1 гейма (19:25, 25:22, 15:8) и печелят първото издание на шампионата.

Всички резултати от изданието през 2018-а година – виж тук.



През 2019-а година шампионатът е за девойки до 15 години и се играе главно в зала Олимпиада, а дуелът Марица – Пирин (Разлог) 3:0 се играе в зала Колодрума. Маричанки печелят шампионата, а три девойки от тима тогава са сега и в първия тим на шампионките – Ива Дудова, Марина-Анастасия Карапаунова, Мария-Габриела Миличевич и Маргартира Гунчева.

Всички резултати от изданието през 2019-а година – виж тук.



Следва пауза от две години поради ковид шампионатът не се организира през 2020-а и 2021-а години.

През предходната година след паузата шампионатът се завърна. Той за първи път беше за две възрасти – девойки до 13 и 12 години и за първи път се игра в две разнообразни зали едновременно. Домакин на срещите бяха залите Лаута и зала Волейбол на Спортно учебно заведение Васил Левски.

Маричанки станаха победител и в двете възрастови групи – U13 и U12.

Всички резултати от последното издание на шампионата 2022-а година – виж тук.



Обичаният от всички Кольо Диманов загуби борбата с рака на 21 октомври 2016 година, откакто бе спечелил доста борби на волейболното игрище. Той беше утвърден потенциал във волейболната игра, изключително при подрастващите, а като старши-треньор на девическия народен тим изведе България и на две международни шампионати. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше значителен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от триумфа на пловдивчанки.

Турнирът през тази година ще е за деца родени 2009-2010 и 2011. За втора поредна година конкуренцията ще се играе в две зали едновременно.

Родените през 2009-2010 ще играят в зала Волейбол на Спортно учебно заведение Васил Левски, а родените през 2011-а година ще играят в зала Лаута.

Марица ще взе участие с два тима в шампионата, в който ще вземат още присъединяване и Казанлък Волей (Казанлък), Левски (София), Миньор (Перник) и Тополово (Тополово).

Всички спечелили в шампионата:

2018 – U13 Казанлък Волей (Казанлък)

2019 – U15 Марица (Пловдив)

2022 – U13 Марица (Пловдив) и U12 Марица (Пловдив)

2023 – U13?? и U12??
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР